Computerbutik - Køb Billige Computere

Køb bedste gamer bundkort – Se test og priser

Inden du køber nye dele til din byg selv pc, som f.eks. en god og hurtig og billig cpu/ processor fra amd eller intel, eller et gamer grafikkort med gode test resultater. Så er det en god ide at vælge dit gamer pc bunkort først. Da det er bundkortet der afgøre hvilken der kan monteres samt hvilken type grafikkort du skal købe i forhold til hastigheder m.m.

Hvad er et bundkort

Et bundkort er den vigtigste hardware komponent i en computer. Da uden et bundkort, så har man ikke en pc. Og det er også derfor, at dette bundkort kaldes the motherboards. Der skal dog monteres flere dele i et bundkort, før det virker og kan starte som en samlet pc man kan bruge til gaming. Nogle af disse dele er:

 • Gamer kabinet (støjsvagt hvis det er vigtigt for en).
 • Processor også kaldet cpu.
 • Cpu med luft eller vandkøler.
 • Gamer grafikkort (gpu).
 • SSD harddisk og måske HDD disk til film, musik og billeder.
 • DDR ram.
 • Lan kort (normalt en del af bundkortet) eller trådløst netkort.
 • Flere blæsere til montering inde i kabinettet for at holde varmen nede.

Disse ting skal du have fokus på

Når du skal byg din egen gamer pc. Så er det vigtigt, at få købt en godt og hurtigt kvalitets bundkort. Ja måske et der har vundet i test. Og gerne fra nogle af de store kendte producenter som Asus, MSI, Gigabyte, Asrock og mange andre.

Da dette motherboard er et af de og måske den vigtigste komponent i en pc generelt. Så er det selvfølgelig også vigtigt, at man får købt noget af nyere dato.

For køber du noget af nyere dato er du også mere sikker på at de forskellige hastigheder på selve bundkortet er højere. End hvis du købet et af ældre dato.

Det kan få stor betydning i forhold til den interne hastighed, hvis man ikke køber bundkort af nyere dato.

Ja f.eks. hvis man tager mit eget bundkort, som er et gammelt bundkort. Så er det et Gigabyte Z68A-D3-B3 med socket 1155 LGA.

Hvis man så kigger i manualen for at se de specifikationer bundkortet understøtter. Så kan man læse nogle af disse ting:

 1. Understøtter intel celeron, i3, i5 eller i7 cpuér. Altså ikke de sidste nye i9 modeller.
 2. Kortet understøtter denne type ram, DDR3 2133/1866/1600/1333/1066 MHz. Hvor du i dag kan få nogen der har 4800 MHz og som er DDR4 ram.
 3. Grafikkort slot der hedder PCI Express x16. Hvor de nu er forbedret til f.eks. PCI Express 4.0 x16
 4. Det samme er gældende for andre komponenter der indsættes i bundkortet som SSD harddisk osv.

Vælg et af de bedste bundkort til prisen. Måske et der har vundet i test.

Vælg et bundkort der kan yde nogle af de højeste hastigheder på marked, på det tidpunkt hvor du vælger at købe dine dele.

Når vi snakker bundkort, så skal du også være opmærksom på, om du ønsker et bundkort, hvori der skal kunne monteres 2 gamer grafikkort. Og ønsker du et bundkort, hvori der skal monteret et grafikkort fra AMD, skal det have en Crossfire funktion.

Og ønsker du et bundkort hvor der skal monteres 2 grafikkort fra Nvidia, så kaldes det SLI.

 • Et AMD bundkort med Crossfire funktion kan findes og købes på siden Her
 • Et Intel bundkort med SLI funktion kan findes og købes på siden Her

Når vi snakker bundkort og test af disse. Så er der mange sider derude der reelt ikke har nogen test af disse bundkort. Men et af de hjemmesider hvor der er lavet mange test af bundkort og stadig gør. Og i sært når der udkommer nye modeller på marked. Det er ved altomdata. Og der kan du se alle deres artikler og test Her.

Dette skal du gøre nu inden køb af gamer bundkort

Mange har en ide om hvilken type processor de ønsker at købe inden de overhovedet begynder at tænke på et gamer bundkort. Men det er faktisk også vigtigt at vide hvilken type processor der er man væger at gå efter. Da du skal købe bundkort ud fra om du har en processor fra Intel eller en fra AMD. Da det har betydning i forhold til den socket der er på bundkortet hvor processoren skal monteres i. Så start med at find din gamer processor. Og det kan du gøre ved at læse denne artikel jeg har skrevet her: Bedste processor/ Cpu i test & pris 2020/ 2021

Nu skal der købes et gamer bundkort

Når du har besluttet hvilket type processor du ønsker dit bundkort skal kunne passe med. Og du har undersøgt marked derude. Så kan du nu gå i gang med at få købt et gamer bundkort. Og det er nogle gange også en stor mundfuld. Da der er så mange forskellige shops derude hvorfra disse gamer bundkort kan købes. Og det er steder som sharkgaming, komplett, power, edbpriser, fcomputer og mange andre. Så det kan tit være en uoverkommelig opgave. Denne opgave vil jeg forsøge sammen med dig at gøre mindre. Og det vil jeg gøre ved at fortælle dig nogle af de mest populære gamer bundkort der er på marked her i 2021.

 1. ASUS ROG Strix X570-E Gaming – Læs en test her
 2. ASUS ROG Strix Z490-E GamingLæs en test her
 3. ASUS TUF Gaming B550-PLUS
 4. MSI MPG Z490 Gaming Plus
 5. GIGABYTE TRX40 AORUS Master
 6. ASUS ROG Maximus XII Hero Z490
 7. Gigabyte X570 I AORUS Pro WIFI

Afsluttende ord

Husk at dit gamer bundkort er moderkortet i en gamer, også kaldet the motherboard. Og derfor er det også vigtigt, at få købt et af nyere dato, der har de fleste af de nyere funktioner og høje hastigheder. For det er alle disse ting der afgør, om du får en hurtig gamer når den er færdigbygget. Og hvis du finder de bedste dele til de billigste priser. Så er jeg også sikker på, du har gjort en god forretning, når vi skal gøre det op, om du har fået lavet dig et godt gaming pc tilbud.