Computerbutik - Køb Billige Computere

Usb stik

Hvad enten du har en bærbar pc, stationær pc, gamer pc eller en byg selv pc, så har du engang imellem brug for en lagerenhed til at lave en backup af dine vigtige data. Og det er her, at usb stik kommer ind i billedet.
Læs mere her.

Vis Filters
Forsendelse
Priser

Vælg Mærke
 


Disse små usb-a nøgler er nogle super smarte små flash drive, der ikke fylder mere end du kan have dem i lommen, og så giver de dig nem tilslutning, god mulighed for masser af hukommelse, da de få med meget stor kapacitet og så tilbyder mange af modeller hurtig dataoverførsel.

Du kan tit finde et billigt tilbud online, hvor priserne på de billigste usb-a drev starter fra omkring 150kr og opefter, alt efter hvilken størrelse du ønsker (Og hvor hurtige du ønsker de skal overføre data. Ja om det skal være usb-a 2.0, 3.0, 3.1, 3.2 osv).

Disse usb-a hukommelsesstik fås i mange forskellige størrelser som 16gb, 32gb, 64gb, 128gb, 256gb, 512gb og større endnu. Men så bliver prisen også i den høje ende.

Så har du ikke flere dokumenter, billeder, musik og film end det, der kan placeres på sådan en memory stick pen. Så er det helt sikkert en god og billig løsning.

De modeller du ser her ved ithansen ligner alle de andre du kan købe ved power, elgiganten, føtex, proshop og mange andre steder. Så se dig omkring og se, om der ikke skulle være en, du også kunne bruge.

Hvad er et usb-a stik

Når vi snakker memory usb-stick til computere. Så er usb-a stik en slags hukommelses usb-nøgle, med et usb-a hunstik i den ene ende (den som skal ind i computeren). Og du kan kan have den i lommen. Da de fleste er lavet i mini udgaver, så de ikke fylder ret meget.

Denne usb-stick kommer du så ind i usb-a hanstikket på computeren, og så overfører man data fra computeren til dette usb-a-stik, eller fra usb-a-stick til computeren. Og de fås i flere forskellige typer og former. Og alle med forskellige hastigheder som du kan læse mere om længere nede.

Hvilke størrelser kan du købe af usb-a stik

I “gamle dage” kunne man købe disse usb-stick der var under 1gb. Og derefter er det bare gået stærkt. Så i dag sælges de typisk fra 16, 32, 50, 64, 128, 256 gb og helt op til omkring 500gb, 1tb – 2tb (1000-2000gb). Men så er de heller ikke helt billige og kan nemt lande på 5000kr – 10000kr.

Hvor stort usb-a stik skal man bruge

Hvor stort et usb-a stik man har brug for afhænger af hvad ens behov er. Hvis du kun skal bruge det til word dokumenter, så fylder sådan et dokument på omkring 1000 ord måske 50kb. Hvor der skal 1000kb til at få 1mb. Og der skal 1000mb til at få en 1gb. Så hvis du køber en usb pen på 16gb (16000mb). Så er der plads til 20.000 dokumenter á 1000 ord stykket.

Og ja du kan også købe billige usb-a-stick på 4gb eller 8gb. Men min vurdering er at prismæssigt kan det ikke betale sig.

Da sådan en på 16 måske kan fås fra 100kr og opefter alt efter hastigheden på disse stiks. Da dette også har en stor betydning i forhold til hvor lang tid det tager at overføre data mellem disse stiks og computeren eller ens Mac. Og som du kan læse mere om længere nede på denne side.

Men det er klart at skal du bruge en usb-a stik til at opbevare store filer på som f.eks. billeder eller videofiler. Så skal du op i nogle større størelser. Og snakker vi om rigtig mange videofiler så er det måske eksterne hardiske man skal kigge på i stedet. Da disse fås i store størrelser til fornuftige priser.

Hvis man siger du skal bruge den fortrinsvis til billeder. Så fylder et billede måske mellem 0.5mb – 5mb. Men den bedste måde at finde ud af hvor meget dine billeder fylder er ved at følge denne guide.

Og derefter skal du forminske dine billeder med f.eks. FileOptimizer som du kan hente Her. Og der skal du selvfølgelig hente den version til Windows hvis du bruger dette styresystem.

Men det er ikke urealistisk at du kan få et billede ned og fylde 1mb eller mindre alt efter hvilken opløsning/ dimisioner du ønsker billedet i. Men lad os sige 1mb. Så kan du altså have 16.000 billeder på en usb pen på 16gb. Og jeg tænker at det for de fleste burde være nok hvis det er til billeder.

Er det derimod i video filer. Så er sådan en dvd skive på 4.6gb Og snakker vi Blu-ray snakker vi endnu flere data.

Men igen der bruger man så forskellige programmer for at gøre ens filer mindre. Og så kan man gemme alle sine vidioclip fra ens ferier. Og der ville jeg igen råde til en ekstern harddisk da vi kan komme op i nogle store størrelser når man leger med videofiler.

Men man kan sagtens købe en usb-a stik på 256 gb. Og så er der plads til en del hjemmevideoer eller video klip fra ferien man kan tage med til et familiemedlems pc.

Men er det til at gemme alle ens videoer og man har over 256 gb (det finder man ud af ved at tjekke mappen som beskrevet med billeder længere). Så er det helt sikkert en ekstern harddisk man skal vælge.

Eller man kan vælge at gemme det hele oppe i skyen som jeg selv gør. Og det koster mig lidt men har altid fået gemt mine data. Og kan tilgå dem på flere enheder.

Og jeg bruger onlime´s tjeneste da denne vinder på pris i forhold til ubegrænset plads.

Og du er så heldig at jeg kan give dig 5% i rabat hvis du opretter igennem Her. Og du kan se sammenligningspriser Her

Hvor kan disse usb-a stiks så købes?

Sådan en usb pind kan købes rigtig mange steder online som her. Og er du mere typen der vil hen i en fysisk butik og hente din nye ultra usb-a 3.0 memory usb-stick så kan butikker som nedenstående andvendes:

  • Bilka
  • Føtex
  • Harald Nyborg
  • Store Indkøbscentre
  • Og m.fl.
Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.