Computerbutik - Køb Billige Computere

Bedste processor/ Cpu i test & pris 2023/ 2024

Er du ved at byg din egen gamer pc. Eller tænker du bare tiden er kommet til, der skal ske noget nyt på pc fronten. Og du ønsker noget mere fart over feltet. Så kan du læse med i denne artikel, hvor jeg vil belyse nogle af de muligheder du har, når du skal finde og vurdere hvad der er bedst for dig, i forhold til at finde den bedste processor/ Cpu til prisen, og som har nogle fornuftige placeringer i test.
Du kan med fordel købe et gamer bundkort samtidig med dit processor køb. Og til inspiration kan du læse artikel omkring det
bedste gamer bundkort og test og priser Her

Processorer/ CPU – De mest solgte og AMD modeller

Her på siden har jeg samlet nogle af de mest solgte processorer fra de 2 store producenter Intel og AMD. Og jeg viser priser og test resultater.

Links og pris til de mest solgte AMD processorer/ CPU

Tryk på links herunder, hvor du ønsker at læse mere omkring processoren, eller hvor du ønsker at se test resultaterne.

Køb AMD Ryzen 3 3200G Wraith Spire CPU til billige priser

 

AMD Ryzen 3 Modeller

Køb AMD Ryzen 7 5800X CPU  til billige priser

AMD Ryzen 7 Modeller

Køb Ryzen 9 5900X processor 3.7 GHz til billige priser

AMD Ryzen 9 Modeller

Processorer/ CPU – De mest solgte Intel modeller

Ligesom jeg længere oppe viste dig, de mest solgte processorer fra den store producent AMD. Så har jeg også samlet, nogle af de mest solgte fra den ligeså store producent Intel herunder.

Links og pris til de mest solgte Intel processorer/ CPU

Herunder ser du links til de forskellige Intel modeller, samt sider hvor du kan læse test resultater, på de point de scorer i test hver især.

Køb Intel Core i3-10100F til billige priser

Intel Core i3 Modeller

Køb  Intel Core i5-10400F Comet Lake CPU til billige priser

Intel Core i5 Modeller

Køb Intel Core i7-10700 Comet Lake CPU til billige priser

Intel Core i7 Modeller

Køb Intel Core i9-10900F Comet Lake CPU til billige priser

Intel Core i9 Modeller

Gør dig disse tanker inden du køber en ny processor/ Cpu til din pc

Uanset om du vil købe en processor fra Intel eller en fra AMD. Så kan du købe nogen der koster 100.000kr. Og de billigste starter på priser omkring de 250kr. Så derfor skal du:

  • Beslutte dig for hvad du er villig til at give for din nye processor.
  • Har du ikke et bundkort, skal du beslutte dig for, om du skal have Cpu fra Intel eller AMD, da man vælger bundkort ud fra dette. Og hvis du i forvejen har et bundkort. Så skal du se i manualen hvilken typer processor dette understøtter. Og den nemmeste måde, hvis du ikke i forvejen kender dit bundkorts model navn er, at trykke på ikonet eller søgefeltet helt nede i venstre hjørne (Hvis du bruger Windows 10) og så skriv systemoplysninger.
    Og derefter i det vindue der kommer frem der trykker du på systemoplysninger, hvorpå der står app under. Og inde  i dette vindue der kommer frem, kan du se der står systemmodel. Og dette navn/ nummer der fremkommer her, er navnet på dit bundkort. Og derefter kan du Google det sammen med ordet manual.

Bedste Intel processor/ Cpu  i ydelse

Køb Intel Core i9-10980XE @ 3.00GHz

 

Hvis du går ind på denne side Her, hvor de tester alle processorer. Så hvis du tager den første Intel processor man finder på listen fra toppen og ned er en Intel Xeon W-3275M, 28 kerner, 2.5GHzKøb til ca. 58000Kr Her – Scorer 39478 point Her. Og der må vi nok indrømme, at der er vi nok ikke mange der er villige til at give dette beløb. Nej spørgsmålet er nok mere hvad er man villig til at give når man ønsker en af de bedste Intel processorer på marked med høj ydelse. For en ting jeg kan love er. At billigt bliver det ikke. Man skal måske mere kigge på en Intel Core i9-10980XE, 18 kerner,  3 GHzKøb til ca. 8500Kr Her – Scorer 34192 point Her. Og ja det er stadig mange penge. Men dog ikke mere end flere er villige til at give når du ønsker sig noget af det bedste på marked.

Bedste AMD processor/ Cpu  i ydelse

 Hvis valget falder på en AMD processor. Så har de faktisk en del flere i toppen på cpubenchmark siden. Og der kunne man jo tage et kig på AMD Ryzen Threadripper 3990X, 64 kerner, 2.9GHzKøb til ca. 31500Kr Her – Scorer 80584 point i test Her. Og til forskel fra Intel processoren. Så er det jo “kun” omkring 31.500kr denne AMD model koster. Og hvis man ligesom jeg synes det lige er i overkanten for min pengepung at betale over 31.000kr for en AMD processor. Men man stadig gerne vil have en der er lyn hurtig. Og man også er villig til at give en god pris for sådan en monster cpu. Så kunne man i stedet se på AMD Ryzen Threadripper 3960X, 24 kerner, 3.8GHzKøb til ca. 11300Kr Her – Scorer 55585 point i test Her.

Hvis man nu tager de 2 ovenstående AMD processorer og sætter disse to op mod hinanden. For at se hvor meget mere valuta man får for pengene ved at købe en cpu der koster så meget mere. Så kan med tjekke de to mod hinanden her!

Bedste Intel processor/ Cpu i mellemklasse

Køb Intel Core i9-10920X @ 3.50GHz

 

Hvis man kigger rent prismæssigt på de Intel processorer længere oppe med høj ydelse samt priser på 58.000kr. Eller på 8.500kr. Så vil vi her i stedet tage et kig på en model der er i den noget billigere ende. Og det er til en pris mange er villige til at give for at få en pc med en høj ydelse.

Og den model jeg har i tankerne er en Intel Core i9-10920X, 12 kerner, 3.5GHzKøb til 5.200Kr HerScorer 26398 i test Her. Og dette er også et rigtig fornuftigt køb, hvis man er villig til at give omkring 5.200kr for en Intel Cpu.

Ellers kunne valget falde på en Intel Core i9-10900K, 10 kerner, 3.7GHzKøb til 3699Kr HerScorer 24093 i test Her. Og den  yder også godt i test.

Bedste AMD processor/ Cpu i mellemklasse

Køb AMD Ryzen 9 5950X CPU - 16 kerner 3.4 GHz til billige priser

 

Som man kunne læse længere oppe så kunne man nemt komme op og give omkring 11000Kr for en AMD cpu. Men er man ikke villig til at give så meget. Men man stadig gerne vil have en processor der rykker vildt. Og så også tilfredsstiller de fleste af os. Så kunne man tage et kig på AMD Ryzen 9 5950X, 16 kerner, 3.4GHzKøb til ca. 6400Kr HerScorer 45948 point i test Her.

Hvis man stadig tænker det er sgu stadig lige i overkanten (det ville det også være for min pengepung). Så kunne valget falde på en AMD Ryzen 9, 5900X, 12 kerner, 3.7GHzKøb til ca. 4400Kr HerScorer 39496 point i test Her.

Bedste Intel processor/ Cpu til billige priser

Køb Core i5-9600K til billige priser

 

I forhold til ovenstående Intel i mellemklasse hvor prisen er omkring de 3700-5200Kr.

Så kan man stadig være med i de krævende spil ved at købe en Intel processor til noget billigere priser. Kan du kan f.eks. tage et kig på en Core i5-9600K, 6 kerner, 3.7GHzKøb til ca. 1579Kr HerScorer 10866 point Her.

Og vil man længere ned i pris så vælg en Core i5-10400F, 6 kerner, 2.9GHzKøb til ca. 1166Kr HerScorer 12591 point Her.

Bedste AMD processor/ Cpu til billige priser

Køb AMD Ryzen 5 3600 til billige priser

 

I forhold til ovenstående AMDér i mellemklasse hvor prisen er omkring de 4400-6500Kr. Så er det stadig mange penge. Og det er slet ikke nødvendigt hvis man “bare” vil have en gamer computer der er sjov at game på. Og som har kræfter og fart nok på til at spille diverse hurtige aktion spil på marked. Der ville nedenstående modeller også være helt fine.

Du f.eks. vælge en AMD Ryzen 5 3600, 6 kerner, 3.6GHzKøb til ca. 1579Kr Her – Scorer 17864 point Her.

Hvis du stadig gerne vil lidt længere ned i prisen så er der også en AMD Ryzen 5 2600, 6 kerner, 3.4GHzKøb til ca. 1228Kr Her – Scorer 13217 point Her.

Gode fif til at finde den bedste processor/ cpu

Du sidder ved computeren og leder efter den bedste processor på marked. Men hvor prisen ikke er mere end det du er villig til at give. Så derfor har jeg herunder samlet nogle service du kan bruge, til at finde det bedste af det bedste.

  1. Stedet hvor du kan se de forskellige processorer, hvor de er listet op i forhold til hvor mange point de score i test er Her.
  2. Du kan også tjekke, hvad der bedst kan betale sig at købe af processorer i forhold til prisen. Og det gør du Her. For derefter at trykke der hvor der står “Price Performance”.
  3. Hvis du har fundet 2 processor og du er i tvivl om hvilken en af dem du skal købe. Så kan du sætte dem op mod hinanden Her. Og i de 2 felter med processor navnene. Der indsætter du bare navnene på de modeller du har fundet.

Afsluttende ord

En af de ting der er Meget vigtige når du skal finde en processor til din computer er. At du skal sikrer dig hvilken typer processorer der understøttes af dit bundkort.

F.eks. har jeg et Gigabyte Z68A-D3-B3. Og der står disse data Her (Ved CPU)

Og der hjælper det ikke at jeg køber en AMD processor. For denne ville ikke virke på dette bundkort. Så derfor inden du starter på at lede efter en bundkort. Så tjek din bundkortsmanual.

Og kører du Windows 10. Så kan du ved at trykke på ikonet eller søgefeltet helt nede i venstre hjørne. Og så skriv systemoplysninger. Og derefter i det vindue der kommer frem der trykker du på systemoplysninger hvorpå der står app under.

Inde  i det vindue der kommer frem, der kan du se der står systemmodel. Og dette navn/ nummer der fremkommer her er navnet på dit bundkort.

Du kan også bruge CPU-Z for at finde dine bundkortsoplysninger.

Hvis du er ved at byg din egen pc, så er det vigtigt at du måske gør dig tanker omkring, hvilken cpu du har i tankerne at købe. Så du kan købe gamer bundkort ud fra disse ønsker.

Jeg håber du blev lidt klogere på hvilken processor du skal vælge. Og har du spørgsmål så stil dem gerne herunder.

Det skal dog siges, at kommentar men links i hvor jeg vurdere, at dette handler mere om et forsøg på linkBuilding, end det handler om selve spørgsmålet godkendes ikke.